Farní den 13.9.2015

25.10.2015 19:27

Náš letošní farní den byl naplánovaný na 13. 9. 2015. Pevně jsme doufali, že na rozdíl od minulého roku, kdy pršelo, a museli jsme být na faře, tentokrát bude hezky. A opravdu – ač foukal vítr, svítilo krásně sluníčko a byl příjemný teplý den.

Už ranní mši sv. naše chrámová schola zkrášlila svými písněmi, a poté následovaly poslední přípravy na odpoledne.

Našim hostem byl tentokrát P. Pavel Dokládal, který byl knězem v Ivančicích v roce 1976. Jeho přednáška na téma eucharistie, která se konala v kostele v 15:00, byla hojně navštívena. Poté byl vřele přivítán pamětníky.

Po přednášce se s námi StáňaMatušinová podělila se svými zkušenostmi a dojmy z ročního pobytu v Indii. Své povídání doplnila prezentací fotografií a ukázkou různých zajímavých předmětů (např. hraček a oblečení), které si odsud dovezla.

Souběžně probíhal na farní zahraděprogram pro děti, a to hry, soutěže a výtvarné dílničky. Mezitím už se sešlo spousta dobrot, které připravily naše maminky, tetičky a babičky. K tomu přichystal pan farář nápoje – minerálky, kofolu, kávu i čepované pivo. Samozřejmostí byly i špekáčky opékané na ohni. K táboráku nám hrál na kytaru Petr Jelínek.

Programbyl zakončen sledováním loutkové divadelní pohádky, a poté, už se setměním, se všichni rozcházeli domů.

Farní den letos navštívila více než stovka farníků a strávila zde příjemné chvíle v radostné přátelské atmosféře. Bohu díky za hezkou neděli. (RD)

Fotografie naleznete zde.

Zpět